keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sitruunapalat

Tämä ohje on pellille joka on 23*23cm.
meillä pelti on 34*35cm joten tein 1.5 kertasella ohjeella. 
Mutta saa tehtyä tällä pienemmälläkin ohjeella tulee hieman ohuempi. 

pohja:

4.5dl vehnäjauhoja
1.5dl tomusokeria
140g pehmeää rasvaa

sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää rasva ja nypi taikina.
 Painele uunipelille missä on leivinpaperi.
Esipaista pohjaa 175 asteessa n.20min, kunnes pinta on hiukan ruskea.

Täyte:

4 munaa
2dl sokeria
4rkl vehnäjauhoja
1dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
 Vatkaa munia käsin pari minuuttia.
Sekoita jauhota ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon. 
Lisää lopuksi mehu ja sitruunan kuori. Sekoita. 
 Muista pestä sitruunan kuori hyvin ennen raastamista. 
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.25min.
Leikkaa jäähtyneenä pieniksi paloiksi.






1.5 kertainen ohje:
pohja:
6.75dl jauhoja
2.25dl tomusokeria
210g pehmeää rasvaa

täyte:
6 munaa
3dl sokeria
6rkl jauhoja
1.5dl sitruunammehua. (koko pullollinen)
1 sitruunan raastettu kuori

-Annika-

5 kommenttia:

  1. oi että nää on varmaan hyviä!! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli semmonen sopiva pikku hyvä kahvin kans. Mies sano että sais maistua enemmän sitruuna mut sehän on vaan maku asia! :)

      Poista
  2. Nam! Nuita täytyy leipasta! Sopivan keväinen ohje kaiken lisäksi :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja ohjeita sulla. Jostain eksyin blogiisi ja välillä käynyt täällä kurkkimassa. Tein näitä juurikin tällä ohjeella ja tuöi todella kuiva pohja. Ihan semmoinen keksimäinen. Olikohan tarkoitus? :) mietin, että onko tuo esipaistaaminen liikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun olet löytänyt tänne. Ei siitä ihan niin kova pitäis tulla. Mullakin tuli reunoilta parin sentin levyseltä kovempi mut pidin pikkusen liiaan kauan aikaa. Jos paistais esim 15 min niin ei kerkee mennä liian kovaksi.

      Poista