maanantai 12. toukokuuta 2014

meidän päivä

Tätä on monesti jo pyydetty. Nyt muistin ottaa kameran esiin heti aamusta. 
Jos nyt löytyis innostusta kertoa näistä kuvista jotain.

Aamulla herätään kahdeksan aikaan. 
Suoraan aamupalalle. ( Sohvalla näkyy mun peitto ja tyyny, monena aamuna olen tullut nuorimmaisen kanssa olohuoneeseen 5.30 kun pienin herää. Herättäis muuten kaikki muutkin. Siinä sitten torkun kun toinen leikkii lattialla. Seitsemän aikaan nukahtaa uudestaan.) Tänä aamuna tämäkin herra nukkui kahdeksaan. 


Siiten vaippojan ja vaatteiden vaihdot. Lapset leikkimään. Petaan sängyt ja laitan koneellisen pyykkiä pyöriin.
 

 Sitten "vauva" nukahtaakin taas uudestaan. Tässä vaiheessa kello on 9.00


 Siillä aikaa leikkasin vähän matonkuteita ja siivottiin keittiö.
Isommat pojat meni ulos.


Tein 4 vikkon ruokalistan valmiiksi. Saa nähdä kuinka tää alkaa toimimaan.
 

Pihalta tultiin puolen tunnin päästä ja riehuminen jatkuu sisällä.
 

Nuorimmainenkin pysyy kohta menossa mukana. Ryöminy sängyn alle.


Puolenpäivän aikaan syötiin puuroa.
 

Jossai vaiheessa siivosin niinn että päästiin imuroimaan ja pesemään lattiat. (Nämä kuvat on perjantailta jolloin meillä on viikkosiivous päivä)
 

Sitten menikin kaikki kolme poikaa päiväunille. Ja oli mun päiväkahvi aika. En muista enää mitä muuta tein sillä aikaa.
 

Pojat heräsi välipalalle. Äiti ei tullu antaa tarpeeksi nopeeta niin piti ite toimia. 
 
 Aamulla pestyt pyykit kaappiin.


Jääkaapin ovesta otin sen pilven ja pisarat pois. Ja tein tuommoset talot tilalle.
 

Vähän maalattiin.
 


Syötiin päivällinen. 
 

Sitten mies tulikin kuuden aikaan kotiin. Ilta meni talkoissa koko perheen voimin mut normi iltoina se menee leikkiessä ja vaan oleskelussa. Saunoessa saunailtaisin. Yritän aina tehdä kaikki pakolliset koti työt ennen kun mies tulee kotii niin sitten saa vaan olla.

Illalla piti saada kattoo vielä puhelimesta laulu -joka ilta kun lamppu sammuu...  

Siinä jotain meidän päivästä. Tietenkin siihen sisätyy tappeluiden selvittelyt, pipien puhaltelut, yms. mitä tänne ei viitti kirjotella. Kun ne on jokaiselle tuttua.

-Annika-

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus<3 Lisää vaan joskus näitä ;) Onko teillä suojaisa piha vai tottelevaiset lapset? Meidän 2,5-vuotiasta poikaa ei ikinä voi päästää yksinään sekunniksikaan ulos kun juoksee heti tielle/parkkipaikalle...eikä tottele kyllä sit millään :/

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne on tuossa parkkipaikalla. Mut on niin hiljanen piha ja asutaan tän tien päässä niin autot jotka tuosta jaa tulee tähän pihaan ja tässä ei oo kun neljä autoo muutenkaan josta yks on meidän. Mut saa rampata koko aika ovella ja ikkunalla kattoo missä pojat menee. 3v. pysyy jo hyvin mut 1.5 vuotiaalla ei oo viel järkee niin paljon. Mut onneks tekee kaikki samat mitä isoveli eli pysyy aika hyvin tässä pihassa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sä oot reipas! :)
  Meillä oli kuopuksella suunnilleen samanikäsenä kun teidän vauva nyt, samanlainen rytmi! Se ei loppujen lopuksi ollut ees paha ku siihen oppi ja osas varautua jo illalla nukkumaan mennessä että aamulla joutuu olohuoneeseen torkkumaan!:) Varsinkin, ku se sit nukahti unille vielä ennen ku isompi heräs ni ehti ite vielä nukahtaa vähäksi aikaa. :) Joskus kyllä kun oikein virkeä olin, tein niinkin että lähdin kaikessa rauhassa aamukahvin keittoon, ai että...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on niitä laiskiais päiviäkin. ei joka päivä jaksa olla reipas mutta yritän pitää asunnon siistinä ja jonkunlaisessa järkässä ettei pää leviä. nyt meijän vauva on nukkunu jo kolmena aamuna puol ysii.

   Poista
 4. Tää oli kiva juttu, teehän toki useamminkin!
  Niin suloiset nuo teidän pojat, ihana kolmikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentistasi! voin kokeiila ttas tehä joskus kun on vähän erilainen päivä ku tämä.

   Poista
 5. Kivoja kuvia pojista! ja vähänkö tekis mieli olla teillä aina ruoka-aikaan! matka vaan on liiiian pitkä! t.tätimoonika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaurapuuroo ja makarooniako haluaisit tulla syömää. ;) ei vaan on meillä joskus muutaki. vai tuota ruokalistaako katoit? sais sen vielä kunnolla toimii.

   Poista