keskiviikko 27. elokuuta 2014

Wilhelmiinat

Näitä oon tehnyt aina juhliin. Oli meidän häissä ja poikien ristiäisissä. Ei ole kummosen näköisia mutta sitäkin paremipia. Valkosuklaaraidoilla saa vähän juhlavamman näköisiä.

Wilhelmiinat

200g voita
2.5dl sokeria
1 keltuainen
1rkl siirappia
1 tl vanilliinisokeria
2tl soodaa
5dl vehnäjauhoja

-Vaahdota voi ja sokeri
-Lisää keltuainen ja siirappi
-Sekoita loput kuivat aineet joukkoon.

Tee taikinasta pötköjä. n. 4pötköä per pelti. ja kaksi peltiä on itellä riittänyt.
Paista 200-225 asteessa. Olisko n.10min. kullan ruskeiksi.
Paloittele pötköt heti puukolla. Kovettuu nopeasti.








6 kommenttia:

  1. Nuo on tosi hyviä! :) Ja voi ku teän pojat on kasvaneet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaikki epäterveellinen on niin hyvää. iteki välillä havahtuu että oikeesti onko meillä noin isoja poikia jo.

      Poista
  2. nam, pitääpä napata tääki ohje talteen :) saitko mun viestiä fbssä? Mennyt ehk sinne muut-kansioon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitos oli näköjään tullut. :) En oo hoksannu ees kattoo.

      Poista
  3. Ah, nää on niin herkkuja! Voispas leipasta heti iltapäivällä ku illalla mennään yhtä vastasyntynyttä ihailemaan - herkullisia tuliaisia olisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nämäkin wilhelmiinat on tehty yhdelle pienelle vauvaperheelle. eli sopivat mainiosti viemisiksi.

      Poista